Singlerejser - fordele og ulemper

Singlerejser - fordele og ulemper

Singlerejser - se de vigtigste fordele og ulemper

Det er sommer og sol, ferie- og rejsetid! Og hvor andre rejser på ferie med familien, tager flere og flere singler på ferie sammen. Singlerejser er blevet trendy og udbredt, og gudskelov for det! For hvorfor ikke dele det praktiske besvær, budgettet og rejseglæden med andre? Med den stigende accept - og det voksende udbud - af single rejser og ferieture er der ikke længere nogen grund til at rejse mutters alene. Eller for den sags skyld foregive, at din søsters familie eller din veninde og hendes fyr er det selskab, du altid drømte om at rejse rundt i sommerlandet med. Der er mange fordele ved singlerejser, men også et par enkelte advarsler. Måske er det dig, måske ikke. Læs mere om fordele og ulemper ved singlerejser her nedenfor.

Er singlerejser dig? 

Det geniale ved singlerejser er selvfølgelig, at du rejser med andre, der er i samme båd som dig. Du slipper altså både for at skulle forklare dig og begynde hver konversation med, at du er single og rejser alene. Omvendt nyder du umiddelbar fordel af, at alle forstår din situation og selv kender til at være alene om tingene - som for eksempel at skulle rejse alene med børn. For ikke at tale om hele skemalægningen omkring delebørn i sommerferien. Det dilemma kan nemt blive et hot samtaletema, som mange af de andre singleferie-fæller garanteret vil have en holdning til. Alt i alt kan du bruge din ferietid på at slappe af og have det sjovt med andre i s.f. at skulle ud at opstøve nyt selskab hver og hveranden aften. Hvis du rejser med børn, er det også rart at have din egen gruppe med og ikke føle dig tvunget til at socialisere med andre forældre på campingpladsen, bare fordi du ikke har en partner. Og sidst, men ikke mindst, skal vi selvfølgelig ikke overse det store datingpotentiale, en singleferie udgør :-) Sommerferie rimer på ferieflirt, og alle er ekstra åbne over for romantik, når de har fri og kan koble af. Chancen for en sommerdate er selvsagt meget større i en gruppe fuld af singler end hjemme på vejen blandt alle naboerne.

De 3 vigtigste fordele ved singlerejser:

  • Du har automatisk rejseselskab og slipper for at opsøge nye bekendtskaber på din feriedestination
  • Alle har en fælles baggrund, og ingen er "anderledes", fordi de er single
  • Chancen for en ferieflirt og sommerromantik er større end noget andet sted

Er singlerejser alligevel ikke dig? 

Selvom der således er særdeles tungt vejende fordele ved at tage på singleferie, vil vi alligevel lege lyseslukkere og minde om, hvornår og hvorfor du muligvis ikke skal vælge singlerejser. Alle er forskellige, og nogle mennesker er bare mere sociale end andre. Hvis du aldrig har været kæmpefan af gruppeture og -aktiviteter, festivaler og store arrangementer, er en singlerejse måske ikke den rette ferieform. Meningen med en singletur er trods alt at have selskab og komme hinanden ved. Der findes dog flere forskellige typer singleture, så husk at tjekke de individuelle rejseselskabers profiler, før du skriver dig op. Så undgår du at spilde både penge og tid på noget, du har det halvdårligt med. En anden ting, du ikke bør ignorere, er det førnævnte dating-aspekt. Hvor det er et plus for nogle, kan det være en ulempe for andre, at alle automatisk regner med, at du både er ledig og på udkig - og at det er derfor, du har tilmeldt dig. Igen: tjek den pågældende rejses profil, formål og målgruppe, inden du laver en bindende tilmelding. Den sidste, lille advarsel går på, at grupperejser altid vil være mindre fleksible, end hvis du selv er afsted. Vil du gerne være spontan i dine ferier og vente til sidste øjeblik med at beslutte, hvad du skal lave - eller vil du bare gerne bestemme alting selv, ja så skal du lige overveje, om en grupperejse simpelthen er for frustrerende for dig at deltage i. 

De 3 største ulemper ved singlerejser:

  • Du er tvunget til at være social og "på" næsten hele tiden
  • Risikoen for at blive lagt an på er større end normalt (medmindre andet fremgår af rejseinformationen)
  • Grupperejser og fastlagte programmer gør ferien mere ufleksibel

Mangler du singler at tage afsted med?

Baseret på vores tips her ovenfor må du afgøre med dig selv, om singlerejser er lige dig, eller om du alligevel hellere skal booke din søster eller veninde til ferien. Mangler du andre singler at tage afsted med - eller vil du bare møde andre singler i ferien - så kig ind på nogle af de dating sites, du ser her på websitet. Vores grundige beskrivelser, objektive anmeldelser og karaktergivning af de forskellige datingsider hjælper dig forhåbentlig med at finde det rigtige site for dig. Dating-Eksperter.dk bloggen ønsker dig held og lykke ... og en skøn sommerferie, hvadenten den står på singlerejse eller søstertur!

Vi anbefaler: