Elite dating: Snobbet arrogance eller socialrealisme?

Elite dating

Er elite matchmaking højrøvet og diskriminerende? Eller giver det folk bedre partnere?

Jeg er akademiker. Så at dømme efter Elitedaters og andre elitedating sider leder jeg selvfølgelig efter en mand, der også er akademiker … eller i det mindste rig og succesfuld, hvilket ifølge elite dating logik er næsten det samme. Problemet? Jeg afviser på det bestemteste at lade en mands titel, succes eller pengepung afgøre, om han er den rigtige partner for mig. Naturligvis ønsker jeg en mand, jeg kan have en interessant samtale kørende med! Men intelligens, karakter og personlighed kan ikke gøres op i akademiske grader.

Ved første øjekast virker elite matchmaking logikken tillokkende: Par, der deler den samme baggrund, har rigtig meget tilfælles. Og de færreste singler har noget imod en partner, der er veluddannet og som tjener godt. Jeg gad da godt se den kvinde, som bevidst går efter en partner uden uddannelse og uden penge? De to ting indgår vist ikke i nogens ønskekriterier!

Elitedaters, PartnerMedNiveau og lignende elitedating sites er som en slags samfundsklassevogtere – de forsøger at få dem, der på papiret er særligt attråværdige, til at holde sig til hinanden. Og jo, elite dating siderne tilbyder helt sikkert masser af svigersøns-potentiale! Og mange af os har også både "been there" og "done that"! Så hvorfor er jeg stadig ikke overbevist?

Ingen garanti for ægte kærlighed på elite dating - læs hvorfor:

1. Elite rimer på arrogance og intolerance

Skønt elite matchmaking sites normalt også er åbne for ikke-akademikere, er de stadig elitære af natur. Flere stewardesser, sygeplejersker eller frisører har garanteret oplevet at blive dumpet af mænd på Elitedaters, når de afslørede deres uakademiske baggrund. Ærgerligt, at universitet ikke lærte de samme mænd åbenhed, tolerance og god opførsel.

2. Elitedating’s idé om elite er overfladisk

At vælge din partner ud fra hans eller hendes uddannelse er præcis lige så overfladisk som at dømme nogen alene på deres udseende. En datingtjeneste, som udelukker næsten 90% af befolkningen, har højst sandsynligt også udelukket lige ham, som jeg kunne forelske mig i … selvom han ingen universitetsgrad besidder. Se blot på fx Josephine af Rosenborg og hendes teknikerkæreste...

3. Lige børn leger bedst … eller bliver trætte af hinanden

Kærlighed er et eventyr, altid spændende og sommetider lidt skør i bolden. Har du prøvet at forelske dig hovedkulds i en person, der ikke lever op til alle punkterne på din tjekliste, ved du også, at det er noget helt særligt. At dele livet med en mand med helt de samme oplevelser og helt samme baggrund som mig selv må da være ret kedeligt – og kan i hvert fald ikke byde på specielt mange overraskelser. 

4. Lækker eller rig? Så kan du også blive et elite match!

Ok indrømmet, du behøver ikke nødvendigvis have en høj uddannelse. Som kvinde er det ofte nok at se hamrende godt ud. Akademikermænd kan tilsyneladende godt leve med, at deres partner ingen uddannelse har … hvis hun til gengæld har en flot kavalergang. Og mænd uden den nødvendige universitetsgrad i bagagen kan altid dupere højtuddannede kvinder med en tyk tegnedreng fuld af penge. Det synes i hvert fald at være tommelfingerreglen på elite dating & matchmaking.

Personligt ønsker jeg ikke at gå glip af chancen for at forelske mig i en varm brandmand, en charmerende mekaniker eller en romantisk kok. Naturligvis kun hvis det siger klik mellem os, og han er sød og dejlig. Men jeg vil under alle omstændigheder godt have muligheden for selv at kunne bestemme! Så jeg tror, jeg vil prøve lykken og kærligheden på non-elitedating sites. Måske finder jeg en arbejdsløs akademiker...

Vi anbefaler: