Sugarbabe & sugardaddy: Er sugardating sødt eller surt?

Sugarbabe & sugardaddy - sødt eller surt? Vi ser på sugardating!

Sugardating ('sukkerdating') er meget omtalt, men hvad går det ud på, og hvorfor er det pludselig overalt? Er det sødt eller surt at være sugarbabe? Er det slemt at være sugardaddy? Er sugardaters pengefikserede, sexgale eller helt almindelige mennesker? Læs mere her!

Sugar rimer på cougar...

Sugar dating er en ny datingtype, der har meget tilfælles med cougar dating (hvor ældre kvinder, 'pumaer', jager yngre mænd), da målet er et seksuelt forhold på tværs af aldersgrænser. Men sugardaters følger et andet koncept: her forventes den ældre Sugardaddy eller Sugarmama nemlig at "forsøde" (deraf navnet) livet for den yngre Sugarbaby eller Toyboy med gaver eller kontanter. Der betales altså for det fysiske forhold. Derfor ser mange sugardating som prostitution. Det afvises dog kraftigt af de danske sugardaters, der er stået frem i medierne.*

Sugarbaby: traditionel kønsrolle i moderne udgave

Skal man have ondt af sugarbabies? Flere af de danske sugarbabes, der har givet deres mening til kende, siger klart nej! De forklarer, at de som sugar babes nyder at blive godt og gammeldags feteret af deres sugar daddy beundrere. De unge, kvindelige sugardaters er ofte i forvejen tiltrukket af ældre mænd og et traditionelt kønsrollemønster, hvor manden forsørger kvinden. Rollen som ”holdt elskerinde”, hvor de bliver tilbedt og materielt forkælede til gengæld for sex, er for dem en fair ordning. Ikke sjældent udvikler en sugar baby og hendes sugar daddy et kærestelignende forhold med ægte følelser, selvom det stadig er henvist til sidelinjen, ofte ved siden af mandens ægteskab.

For en sugarbabe er der klart forskel mellem sugardating og prostitution, netop fordi det handler om mere end sex. En af dem fortæller, at hun i modsætning til en professionel giver sig selv 110% og går meget op i at gøre sig attråværdig og derved fortjent til sin belønning. At kvinderne så oven i købet kan betale deres regninger eller finansiere deres studier er en sidegevinst, men det er først og fremmest lysten, der driver værket.

Fraskilt delefar – og sugardaddy

Er sugardaddies som alle andre, eller er de slemme, sexgale, gamle grise? Nej, det er faktisk langt fra det indtryk man får, når man hører deres historier. En typisk sugar daddy er en fraskilt mand sidst i 40’erne, med delebørn, karriere og et helt almindeligt socialt, aktivt liv. Blot har han et højt sexdrive og kan ikke nøjes med en enkelt kæreste. Derudover er han til unge piger, som i den virkelige verden sjældent ville falde for ham. I stedet for at have et traditionelt parforhold, krydret med udenomsaffærer, dyrker han altså sugardating.

Fordelen som sugardaddy er, at både han og hans sugarbaby partnere er helt klar over spillereglerne: han søger og betaler for sex, men absolut kun med partnere, hvor der er gensidig tiltrækning. Kemien er det vigtigste. En anden sugardaddy nævner, at kvinderne på traditionelle dating sites ofte har meget høje forventninger, som sugardaters slipper helt for. Her er det mere reelt, og som han siger: prisen for at gå i swingerklub eller tage på en lang række dates kan også komme højt op, uden at du af den grund er garanteret succes.

Sugardating er simpelt, men ikke for alle

Er sugar dating den rene, sukkersøde lykke? Ja, sommetider! For den sugar baby og sugar daddy, der er helt afklaret med, hvad de hver især ønsker at give og få, kan sugardating være en win-win løsning for begge. Ligesom på cougar dating er målet med forholdet og spillereglerne klare og simple, og man undgår for høje eller forkerte forventninger. For både kvinder og mænd er det positivt og ligeværdigt at kunne aftale åbent, præcis hvilken slags forhold de ønsker at indgå med hinanden – uden tidligere tiders fordomme.

Sugardating er dog ikke helt problemfrit. Enkelte sugarbabes har indrømmet, at de fortsatte legen, selvom de ikke længere havde lyst. Nogle var lokket af spændingen og det søde aspekt i starten, men blev så fanget i en luksusfælde, de havde svært ved at slippe ud af. De skal naturligvis hjælpes. Dette gælder ikke kun for sugardaters, men for enhver, der er endt i en negativ form for afhængighed. De fleste sugardaters er dog helt almindelige mennesker, der blot ikke ønsker et fuldt parforhold med det hele..

*Artikelkilder: fra bl.a. Berlingske (22.2.2015), BT (28.7.2014 og 22.2.2015), DR.dk (13.5.2014), Ekstrabladet (21.7.2015), Politiken (25.2.2015) og Information (3.10.2014).

Fotokilde: marcolm / freedigitalphotos.net

 

Vi anbefaler: